< TILBAGE

Ansvarlighed betaler sig

Grøn omstilling. Cirkulær økonomi. Bæredygtighed. CSR. Verdensmål. De mange begreber dækker over en overordnet tendens, som alle, både virksomheder og privatpersoner, mærker i disse år. Nemlig tendensen til, at vi alle tager et medansvar for vores fælles verden.

Sorø Erhverv har samlet en række værktøjer og arbejdsmetoder, som kan bruges i forbindelse med udpegning af de verdensmål, som passer bedst til din virksomhed. Der er også værktøjer til idéudvikling og implementering af de verdensmål, I har valgt.  Sorø Erhverv står til rådighed med support for at komme i gang. Foto: Jakob Vind

Hvad enten det handler om at reducere sit CO2-aftryk, mindske madspild, hjælpe borgere i udsatte positioner ud på arbejdsmarkedet eller bidrage til et sundere miljø for dyr, planter og mennesker, så smøger vi ærmerne op og tager fat. I det små eller det store, afhængigt af ambitioner og formåen.

Ingen mærker udviklingen tydeligere end de virksomheder, som har behov for at tiltrække arbejdskraft. Vil du nå de unge, og ikke mindst de højtuddannede unge, så er der ingen vej udenom. Erhvervschef i Sorø Erhverv, Laila B. Carlsen, har gennem de senere år været i dialog med en lang række virksomheder om blandt andet rekruttering.

Grøn omstilling i forretningsplanen

”Når vi i Sorø Erhverv opfordrer virksomhederne til at invitere både den grønne omstilling og FN’s verdensmål helt ind i forretningsplanen, så sker det ud fra et ønske om at klæde også de mindre virksomheder godt på til fremtiden. For de her emner er fremtiden. Fremtidens medarbejdere og kunder går målrettet efter virksomheder, som tager deres samfundsansvar alvorligt. Som virksomhed er det ikke noget, man kan vælge til eller fra. Du kan kun vælge dit ambitionsniveau,” siger hun.

Erhvervsudviklingsrådet arbejder bredt med verdensmålene ud fra et bæredygtighedsperspektiv. Formand Michael von Bülow siger: ”Vi har fire pejlemærker som vi navigerer efter. Det er fire K’er – kunder, kapital, kompetencer og kendskab – som er nøglen til vækst og udvikling i enhver virksomhed. Såvel forbrugere som investorer og potentielle medarbejdere lægger i stigende grad vægt på, at virksomhederne tager et socialt og bæredygtigt ansvar for vores fælles verden. Vi stræber efter, at skabe balance mellem de fire K’er. Som eksempel har vi haft fokus på sundhed og trivsel. Emner, som enhver virksomhed bør have fokus på. Stress alene anslås at koste samfundet 40 millioner kroner om dagen gennem sygefravær og udgifter til sundhedsvæsenet. Vi skal blive bedre til at forebygge og tage hånd om hinanden.”

FAKTA

ERHVERVSUDVIKLINGSRÅDET ER SPARRINGSPARTNER FOR KOMMUNALBESTYRELSEN OG BYGGER VIDENSBRO MELLEM KOMMUNEN OG ERHVERVSLIVET.

vækstviaviden.com


< TILBAGE

Vælg og klik på verdensmål

Tips & Tricks

Virksomhedscases

Idébanken

Gå til idébanken

Har du en god idé, vil vi meget gerne høre den.
Indsend din idé


Sorø Erhverv | Rådhusvej 8 | 4180 Sorø | Tlf. 5787 6035 | E-mail: erhvervs@soroe.dk | Cookiepolitik