Om Vækst via Viden

Projekt Vækst via Viden er et pilot- og læringsprojekt, hvor vi sætter fokus på mulighederne for arbejdspladser for højtuddannede i Sorø Kommune. Denne hjemmeside fungerer som en jobportal, altså en slags matchmaking-side og håbet er, at virksomheder og videnspersoner kan finde hinanden. Læs videre og bliv klogere på mulighederne i at arbejde uden for storbyerne eller hvorfor du som virksomhed med fordel kan prøve kræfter med at ansætte en person med en længerevarende uddannelse.

 

 

 

For jobsøgende

At arbejde i provinsen – hvem gider det?

En stilling i en større og ikke mindst kendt virksomhed i centrum af København står gerne øverst på listen hos mange unge mennesker, når studietiden er forbi. Det er hér de rigtigt spændende udfordringer og muligheder ligger. Eller er det..? Nok kræver det en togtur og nok også en omstilling i ens mindset. Men er du villig til det, gemmer der sig rigtig mange og spændende jobmuligheder under en times transport fra både København og Odense. Jobmuligheder, du måske ikke ville have adgang til i storbyerne.

 

Det kræver gåpåmod og modenhed

… Men hvis du har det, ligger der rigtig mange muligheder og venter. Sorø ligger lige midt i det hele. Og nok er det en mindre kommune, men vidste du, at den også huser store virksomheder med mange hundrede ansatte? Og at der er hér, Regionshuset for Region Sjælland samt regionens nye Erhvervshus fra januar 2019 ligger? Det er store arbejdspladser med mange forskellige og spændende stillingstyper.

 

SMV’er med vækstpotetiale

De virksomheder, der er flest af, er dog de små- og mellemstore virksomheder. De er typisk ejerledet og drevet med stor passion af ham eller hende, som har startet en virksomhed op fra bunden. De er vant til at have samtlige kasketter på, når det drejer sig om at få virksomheden til at løbe rundt. Lige fra at lave presseomtale, til at have styr på at regningerne er betalt, have bestilt nok varer hjem eller sørge for at toiletterne er rengjorte. Derfor vil en stilling i en SMV’er typisk betyde stort ansvar og en alsidig hverdag, hvor opgaverne spænder bredt.

 

Sæt ord på dine kompetencer og fortæl, hvad du kan bidrage med

Det kræver dog også, at du er god til at sætte ord på, hvad det er du egentlig kan bidrage med. Ligesom det kræver mod at kaste sig ud i at varetage flere kasketter. Er du i tvivl om, hvad det kan indebære eller hvordan du skal formulere dig. Har du mod på at prøve at tage uopfordret kontakt til en virksomhed, men ved ikke rigtigt hvordan eller kunne du blot tænke dig generelt at vide mere om det at arbejde i en mindre virksomhed, så tøv ikke med at kontakte os.

 

For virksomheder

Går du med væksttanker eller ønsker du at kunne fokusere på virksomhedens kerneopgave?

Er du virksomhedsejer og er du i gang med at udvikle og måske endda udvide din virksomhed? Så går du måske også og leger med tanken om at ansætte en til at hjælpe dig med regnskaberne, pifte hjemmesiden op eller begynde at markedsføre dig lidt bredere og mere professionelt. Alt dette er måske noget du godt selv ville kunne klare. Men tiden kan også hurtigt løbe fra dig. Og her kan det være rart med lidt hjælp.

 

Vidste du at…

Erfaringsmæssigt ved man, at den første akademiker, en virksomhed ansætter, genererer en værditilvækst på 38 procent efter de første tre år. Men faglige traditioner eller slet og ret manglende kendskab til, hvad det er, akademikere kan tilføre virksomheden, gør, at mange tøver med at tage springet.

Kunne du tænke dig at vide mere eller står du med en opgave, som du overvejer at ansætte hjælp til, sidder vi klar i Sorø Erhverv til at sparre med dig om dine muligheder.

 

Om projekt Vækst via Viden

I 2018 blev Sorø Kommune bevilliget 2 mio. kr. over en toårig periode til projektet, som blev kaldt Vækst via Viden. Det er et pilot- og læringsprojekt, hvilket betyder, at pengene skulle gå til at finde nye måder at sætte fokus på akademisk arbejdskraft og arbejdspladser i provinsen.

Både hos virksomhederne, som ikke altid kan se hvordan og til hvad, højtuddannet arbejdskraft kan bruges. Men også hos akademikerne, for hvem det stadig kan være svært at se mulighederne i en mindre by uden for København.

Gennem det sidste års tid, har der været arrangeret events og temamøder og på anden vis afprøvet initiativer, der har sat fokus på akademisk arbejdskraft uden for storbyerne. Et af initiativerne er altså denne jobportal.

 

Kræfterne bag: Sorø Erhverv og vækstteamet

I Sorø Erhverv arbejder vi med erhvervsudvikling og erhvervsservice. Men faktisk stopper indsatsen ikke her. Sorø Erhverv er nemlig en del af Sorø Kommunes vækstteam, som arbejder med at vækstfremme i bredere forstand.

Her er bosætning et vigtigt fokuspunkt. Altså indsatsen for at få flere borgere til at flytte til kommunen – og blive her. Sammenhængen mellem bosætning og erhvervsudvikling er historien om hønen og ægget. For hvad kommer først? De spændende jobmuligheder eller de medarbejdere, som vælger at slå sig ned i lokalområdet med deres familier? Det findes der ikke et entydigt svar på – og netop derfor går bosætnings- og erhvervsindsatsen hånd i hånd. De to ting er hinandens forudsætninger.Opret virksomhed eller opgave
Søg virksomhed
Opret CV
Søg kandidat

KAN VI HJÆLPE

Ditte Pi Christensen

Ditte Pi Christensen

Udviklingskonsulent, Sorø Erhverv

 

Tlf: 57 87 60 34
Email: dpc@soroe.dk

SEND OS EN BESKED

Du kan også sende os en besked. Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Sorø Erhverv | Rådhusvej 8 | 4180 Sorø | Tlf. 5787 6035 | E-mail: erhvervsservice@soroe.dk | Persondatapolitik