< TILBAGE

Vilde seniorer adopterer verdensmål!

9. september 2021

Seniorbofællesskabet Trianglen på Frederiksberg i Sorø har i afsæt med deres vild med vilje-have adopteret to verdensmål, som har fokus på trivsel og et bæredygtigt lokalsamfund.


Hele sommeren har seniorbofællesskabet Trianglens blomstereng stået i fuldt flor. Nu er den ved at afblomstre og bliver høstet, så frøene kan brede sig og nye blomster kan spire næste år. Foto: Pipaluk Balslev

Insekterne summer i den frodige blomstereng, som seniorbofællesskabet Trianglen etablerede i foråret. Tidligere lå der en velplejet græsplæne. Men det var småt med insektliv og den golde plæne blev ikke brugt. Men i foråret blev græsset skrællet af og tilsået med blomsterblandinger. Og hen over sommeren er det piblet frem med kornblomster, margueritter og andre vilde blomster. Midt på det trekantede fællesareal har beboerne i fællesskab bygget et orangeri, hvor de jævnligt mødes til en kop kaffe og en snak.

Som bevis på, at de går forrest med den bæredygtige omstilling, har Trianglen adopteret to af FN’s verdensmål. Mål 3, som skal sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper, og mål 11, som skal gøre byer og lokalsamfund inkluderende, sikre, robuste og bæredygtige.

Seniorerne var tirsdag formiddag samlet til kaffe og en lille skarp, da verdensmålsambassadør i Sorø Kommune Pipaluk Balslev tirsdag formiddag kiggede forbi bofællesskabet for at overrække adoptionsbeviset.

Ifølge formand for Seniorkollektivet Trianglen, Bodil Bøgebjerg er der to grunde til, at de har etableret den vilde blomstereng. ”Den ene er biodiversiteten og at sørge for at der er levesteder for de insekter, som der bliver færre og færre af. Og det andet er det sociale, siger hun med henvisning til det fællesskab, der er i bofællesskabet, hvor de året rundt mødes til petanque, billard, kaffe, julefrokost og andre fælles aktiviteter.

”Hvis vi skal lykkes med den omfattende plan, der skal til for at levere en bedre og mere bæredygtig verden til vores børn og børnebørn, er vi nødt til at stå sammen om det. Så det vigtigt, at sådan nogle som jer også er med og kan inspirere andre til at gøre det samme. Og det gør med jeres inkluderende tilgang til at skabe biodiversitet i lokalsamfundet,” sagde verdensmålsambassadøren, da hun overrakte adoptionsbeviset .

 

 

FAKTA

Otte kilo blomsterblanding er spredt ud over det 1000 m2 store areal. Nogle blomster er etårige. Andre er flerårige og blomstrer først næste sommer.

Den blomstrende eng i Trianglen er blevet til med støtte fra DAB, Sorø Boligselskab og Sorø Kommune.

www.dabbolig.dk/soroe-boligselskab/afdelingsoversigt/trianglen/trianglen/


< TILBAGE

Vælg og klik på verdensmål


Sorø Erhverv | Rådhusvej 8 | 4180 Sorø | Tlf. 5787 6035 | E-mail: erhverv@soroe.dk | Persondatapolitik | Cookiepolitik