< TILBAGE

Et rart sted at bo

Pilegårdstrekanten i Dianalund kommer til at rumme både rækkehuse, etagehuse og parcelhuse, i alt cirka 300 boliger og cirka 700 beboere. De første grunde ventes udbudt til salg i løbet af 2022.

Når der skal bygges på området Pilegårdstrekanten, vil der blive stillet krav om bæredygtigt byggeri.

Tekst: Signe Foersom
Foto: Jakob Vind

Insekter, der flyver mellem blomstrende buskadser. Børn, der leger på vejen i de lyse sommeraftener. Voksne, der går tur eller får en sludder med naboen. Med andre ord: Et sted, der summer af liv. Et sted, man har lyst til at være. Lyst til at bo.

Sådan forestiller Malene Jensen og Ellen Sloth Christensen sig, at det kommende boligområde Pilegårdstrekanten i Dianalund vil blive, når området om en årrække er færdigudviklet. Sammen har de været med til at udvikle ideerne og tegne stregerne til det nye boligområde, der er planlagt til at rumme cirka 300 boliger fordelt på seks områder med hver deres særlige udtryk og beplantning. Malene som projektleder og arkitekt i rådgivervirksomheden Årstiderne/Sweco og Ellen som planlægger i Sorø Kommune.

”Vi har taget afsæt i kommunalbestyrelsens ønske om at tænke bæredygtigt. Og så har vi forsøgt at omsætte det og skabe et boligområde, som passer til lokalområdet og til placeringen i udkanten af Dianalund, på grænsen mellem by og land,” fortæller Ellen Sloth Christensen.

Rum til alle

Det bæredygtige ses især på tre måder. Ved at skabe rum for mange boligformer håber arkitekterne, at området vil appellere til mange forskellige mennesker. Og ved at stille krav om brug af bæredygtige materialer ønsker de at sætte en retning uden at låse bygherrerne fast. Endelig har naturen og biodiversiteten fået en helt særlig plads i udstykningen, forklarer Malene Jensen.

”Vi har taget udgangspunkt i grundige analyser af jorden og naturen i området, så de planter der kommer til at vokse, bliver nogle som hører naturligt hjemme på stedet og som øger biodiversiteten. Vores mål er at skabe både sammenhæng og variation og samtidig give gode levebetingelser for både dyr, planter og mennesker igennem en sammenhængende grøn struktur. Det er faktisk det, jeg er allermest stolt over i hele planen.”

 

FAKTA

PILEGÅRDSTREKANTEN I DIANALUND ER ET 175.000 M2 STORT OMRÅDE TÆT PÅ BYCENTER, BIBLIOTEK, SKOLE, DAGINSTITUTIONER OG MED UDSIGT OVER ÅBNE MARKER.


< TILBAGE

Vælg og klik på verdensmål


Sorø Erhverv | Rådhusvej 8 | 4180 Sorø | Tlf. 5787 6035 | E-mail: erhverv@soroe.dk | Persondatapolitik | Cookiepolitik