< TILBAGE

9-årig sorterer skraldet

På Sorø Kommunes verdensmålsstand på Folkemøde Sorø 2021 kunne man tage en bæredygtig udfordring i hverdagen.

Over to uger skulle deltagerne i udfordringen gøre noget bæredygtigt, som de ikke plejede. Og der var mange gode tiltag. Blandt deltagerne var Kirsten, som drømte om at få flere bier og sommerfugle i sin have, så hun besluttede sig for at plante en sommerfuglebusk. Palle mente, det ville være svært for hans kone at lade hans brugte kaffekop stå hele dagen, uden at sætte den i opvaskemaskinen. Elias ville sortere familiens skrald og Mihai ville bygge et insekthotel.

Efter to uger blev deltagerne kontaktet af verdensmålsambassadør Pipaluk Balslev, som var nysgerrig efter at høre, hvordan det var gået med udfordringerne. Kirsten har fundet en god plet i haven og havde plantet sommerfuglebusken. Hun glæder sig nu til næste sommer, hvor insekterne forhåbentlig vil sværme om den busken med de lilla blomster. Mihai har endnu ikke selv fået bygget insektboet. Til gengæld har hun et stort globalt netværk og har blandt sendt ideen til nogle venner i Himalaya, som vil tage ideen om at bygge et insekthotel til sig. Hjemme hos Palle har den beskidte kop ikke slået skår i ægteskabet og Palles kone kan godt se meningen i at spare miljøet for alt for meget opvask.

Elias sorterer skrald

Endelig er der Elias. Den niårige dreng havde inden udfordringen på folkemødet hjulpet med at sortere affaldet derhjemme. Men nu er det ham, der tager sig af al affaldssorteringen i familien. Han sorterer affaldet og putter det i de rigtige containere. Pap for sig og plastik for sig. ”Nogle smider affald i naturen, og det er ikke godt. Så siver det ned i grundvandet, og så risikerer vi alle sammen at dø,” fortæller han som begrundelse for, at det er en god ide at sortere affaldet og komme det i en container. At det også giver lidt lommepenge, er blot en ekstra bonus. Og ovenikøbet er Elias trukket som vinder blandt alle deltagerne af udfordringen. Han har vundet fire biografbilletter. Tillykke til Elias – og tak fordi du sammen med mange andre bidrager til en mere bæredygtig verden.


< TILBAGE

Vælg og klik på verdensmål


Sorø Erhverv | Rådhusvej 8 | 4180 Sorø | Tlf. 5787 6035 | E-mail: erhverv@soroe.dk | Persondatapolitik | Cookiepolitik