Bo i Sorø

Bo i Sorø – det sjællandske smørhul

Naturen lige uden for døren – og flere end 1 mio. job inden for en times transport. I Sorø Kommune kan du finde den perfekte balance mellem faglige udfordringer i et spændende job og fred og ro, når familien holder fri.

Du kan arbejde i en af de mange lokale virksomheder eller pendle til hovedstadsområdet eller Odense – og om du tager bilen eller toget, er op til dig.

Tæt på storbyen

Det kan være et stort skridt at flytte ud af byen. Men hvis du flytter til Sorø, har du under en time til Rådhuspladsen og behøver ikke vinke farvel til byens puls og kulturliv. Der går ikke længe, før du nyder stilheden og fuglesangen, når du tager hjem igen.

Find din drømmebolig

Vi har smukke gamle villaer, hyggelige landsbyer eller nybyg i attraktive udstykninger. Alle steder er du tæt på naturen og plads til udfoldelse. Kig på nettet eller tal med de lokale ejendomsmæglere for at finde netop den bolig, der passer til jer.

Lille kommune – stort udsyn

Sorø Kommune var en af de første kommuner til at arbejde målrettet med FN’s 17 verdensmål. Og hurtigt fulgte erhvervslivet trop. Her på siden kan du læse om en række af de foreninger og andre gode kræfter, som vægter det højt at bidrage til en bedre og mere bæredygtig verden.

Stærke fællesskaber

I Sorø Kommune bliver du hurtigt en del af fællesskabet. Med over 300 foreninger inden for både idræt, kultur, sociale aktiviteter og meget andet er der gode muligheder for at finde nogle at dyrke sine interesser sammen med. Fællesspisning, brætspilscafeer og kulturarrangementer er andre steder, hvor du kan møde nye mennesker.

Ud i naturen

Naturen er tæt på, lige meget hvor du bor i Sorø Kommune. Skove, enge og marker inviterer til vandring, cykling og løb, og søerne giver mulighed for roning, sejlads og vinterbadning. Få inspiration til dejlige oplevelser på kultureninaturen.dkHistorier fra virkeligheden

En række foreninger i Sorø Kommune har allerede taget et eller flere verdensmål til sig. Nogle har gjort det til en livsfilosofi mens andre sat små og store projekter i søen.

Du finder deres historier herunder – brug dem til inspiration.

Er du, din familie er din forening selv i gang, så skriv til os – måske er du den næste historie her på hjemmesiden.

9-årig sorterer skraldet

På Sorø Kommunes verdensmålsstand på Folkemøde Sorø 2021 kunne man tage en bæredygtig udfordring i hverdagen.

[ Læs mere...]

Ti bæredygtige ideer fra borgerne

På Folkemøde Sorø stod der et verdensmålstræ ved verdensmålsstanden. En lille ny vintereg. Alle der kiggede forbi verdensmålstanden havde mulighed for at hænge deres bæredygtige ide på træet og deltage i konkurrencen om fire biografbilletter. Det kom der mange gode ideer ud af. Og mange af ideerne er nemme at tage til sig, hvis man selv har lyst til at bidrage til en mere bæredygtig verden.

[ Læs mere...]

Et pusterum fra hverdagen

Mennesker i sorg og skilsmisse kan dele deres oplevelser med andre i samme situation hos den frivillige sociale forening PUST.

[ Læs mere...]

Vilde seniorer med tid til hinanden

I Seniorbofællesskabet Trianglen prioriterer de trivslen højt og har etableret en vild med vilje-have med plads til alle.

[ Læs mere...]

Fællesskab på Fælleden

Legepladsen og langhuset på Lynge Fælled danner ramme om mange fælles aktiviteter i landsbyen.

[ Læs mere...]

En naturvidenskabelig rejse langs Susåen

En naturvidenskabelig rejse langs Susåen skal bidrage til mere synergi og sammenhængskraft på tværs af foreninger, kommuner, turisme og uddannelsesinstitutioner.

[ Læs mere...]

Træk vejret – det handler (også) om dig!

Medarbejdere fra Sorø Sundhed og Omsorg har deltaget i et mindfulnessforløb hvor de fik konkrete teknikker til at mindske stress og finde ro og fokus i hverdagen.

[ Læs mere...]

Svanemærket rengøring gavner for børn, medarbejdere og miljø

I Sorø Kommune er alle rengøringsmidler og -redskaber ud med svanemærkede eller miljøcertificerede produkter.

[ Læs mere...]

Go’ energi i kommunale bygninger

Tusind familiers årsforbrug af el. Cirka så meget energi har Sorø Kommune sparet, siden kommunen i 2013 tog fat på at arbejde målrettet med energioptimering i det såkaldte ESCO-projekt, der også har resulteret i en anseelig økonomisk besparelse.

[ Læs mere...]

Vi uddanner verdensborgere som tør tage ansvar

Pedersborg Skole har  fokus på bæredygtighed og er med i UNESCO's globale netværk af verdensmålsskoler

[ Læs mere...]

Klimaet kalder

Sorø Kommune er gået med i DK2020-netværket, som er et netværk af kommuner, der alle arbejder ambitiøst med deres klimahandleplaner

[ Læs mere...]

Det starter altid med en begejstring

Oplevelsesplatformen er Kultureninaturen er tematiserede cykelruter med tilhørende podcasts og fire gåruter, som formidler områdets kunst, arkitektur og natur. Nyeste skud på stammen er oplevelsesplatformen kultureninaturen.dk, som samler en bred vifte af oplevelser i kultur, natur og historie og henvender sig til både borgere og turister.

[ Læs mere...]

Nyt vartegn giver grøn energi

Sorø Bioenergi sparer hvert år 10.o00 tons CO2 ved at erstatte naturgas med biomasse fra lokalt have- og parkaffald, når anlægget producerer varme svarende til 2250 gennemsnitlige parcelhuses forbrug.

[ Læs mere...]

CO2-NEUTRALT DRIKKEVAND

Sorø Forsyning arbejder hele tiden på at blive mere bæredygtige og minimere udledningen af CO2

[ Læs mere...]

Et sundt sted at være – et godt sted at lære

Holbergskolen i Dianalund er den første skole i Norden, hvor en række af bygningerne har opnået svanemærket gennem renovering.

[ Læs mere...]

Verden bliver større

I projektet OrkesterMester  lærer eleverne i løbet af to år at spille på et instrument, og de får undervisning i samspil.

[ Læs mere...]

Vi bygger viden for fremtiden

Projektet Fælles om ungelivet har fokus på de unges brug af rusmidler og skal indsamle viden om, hvordan et aktivt fritidsliv og klare rammer kan skabe trivsel og sundhed for de unge.

[ Læs mere...]

Et rart sted at bo

Pilegårdstrekanten i Dianalund kommer til at rumme både rækkehuse, etagehuse og parcelhuse, i alt cirka 300 boliger og cirka 700 beboere. De første grunde ventes udbudt til salg i løbet af 2022.

[ Læs mere...]

Selvom man er lille, kan man godt tænke stort

Klima, sundhed og vækst var enmerne på Sorø Kommunalbestyrelses vissionsseminar i maj 2021.

[ Læs mere...]

MUMS mindsker madspild og styrker fællesskabet

Mad uden meget spild - Det er grundtanken i MUMS, som hver dag uddeler gratis fødevarer, især grøntsager, der ellers ville være blevet kasseret.

[ Læs mere...]

Brugte bøger bliver foldet og læst i Stenlille Bogcafé

Stenlille Bogcafé er samlingspunkt for en flok kreative foldedamer. Alle er velkomne til at sætte sig ind i caféens åbningstid og læse en bog og drikke en kop kaffe. Og har man lyst til at tage bogen med hjem, gør man bare det.

[ Læs mere...]

I Ruds Vedby holder de takten

I Danmarks mindste landsbygarde handler det om trivsel. Her favner de bredt og der er plads til forskelligheder. rudsvedbygarden.dk

[ Læs mere...]

Perlemorsommerfuglens paradis

Biodiversiteten i Danmark er under pres. Men ikke i Bodiana og Leif Hansens have. Her har naturen frie rammer, og dyr og mennesker kan finde ro.

[ Læs mere...]

Verdensmål tiltrak børn og deres forældre på Folkemøde Sorø 2021

Folkemøde Sorø er en folkefest, der fejrer fællesskabet og alt, hvad Sorø Kommune har at byde på af handelsliv, byliv, natur, kultur og historie.

[ Læs mere...]

Vilde seniorer adopterer verdensmål!

Seniorbofællesskabet Trianglen på Frederiksberg i Sorø har i afsæt med deres vild med vilje-have adopteret to verdensmål, som har fokus på trivsel og et bæredygtigt lokalsamfund.

[ Læs mere...]

En have som gør en forskel

I Katja Parlos have er enkle, klimavenlige løsninger og bæredygtige dyrkningsmetoder med til at gøre en forskel.

[ Læs mere...]

Et rigtigt Ole Opfinder-hjem

Henrik Seibæk har indrettet sit hjem med bæredygtige løsninger. Læs med her. Måske du kan blive inspireret!

[ Læs mere...]

Sorø i bevægelse

Vrikkende hofter, sprællemandshop og stafetløb har været dagsordenen på institutioner, skoler og arbejdspladser i Sorø kommune i uge 20.

[ Læs mere...]

Pedersborg Kirke har været bæredygtig i 650 år

Den bæredygtige tankegang er dybt forankret i kirkens selvforståelse, og menigheden har for mange år siden taget de første grønne tiltag.

[ Læs mere...]

Verdensmål i bevægelse på Stenlille Skole

Gennem leg og bevægelse fik børn på Stenlille Skole kendskab til FN's verdensmål.

[ Læs mere...]

Kultur i børnehøjde

KulturKaptajner er et frugtbart samarbejde mellem daginstitutioner og kulturinstitutioner i Sorø Kommune om børnekultur og æstetiske læreprocesser.

[ Læs mere...]

Et pusterum fra sorg og skilsmisse

PUST tilbyder samtalegrupper for mennesker, der har mistet en pårørende eller været del af en skilsmisse.

[ Læs mere...]

Ligestillingens kunst

Sorø Kunstmuseum arbejder aktivt med ligestilling blandt de udstillede kunstnere. Ligestilling mellem kønnene er også et verdensmål.

[ Læs mere...]

Fortæl os din historie

Din historie kan måske blive vist her på siden - send os en besked eller skriv til Louise, så kontakter vi dig.

[ Læs mere...]

KAN VI HJÆLPE

Louise Sjøberg

Louise Sjøberg

Bosætningskonsulent

 

Tlf: 21 80 72 56
Email: losj@soroe.dk

SEND OS EN BESKED

Du kan også sende os en besked. Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Vælg og klik på verdensmål

Sorø Erhverv | Rådhusvej 8 | 4180 Sorø | Tlf. 5787 6035 | E-mail: erhverv@soroe.dk | Persondatapolitik | Cookiepolitik